Folkmusik Á La Mando Diao

Så lyder rubriken i dagens Metro. Om ni inte har läst den så skriver jag lite kortfattat om artikeln här. Det var som jag skrev igår...den nya skivan skiljer sig helt från deras gamla sound...nice!

"Musiken på kommande skivan är akustisk och folkmusikbetonad.
Dessutom tar bandet paus drån sitt ständiga turnerande. Istället kommer Björn Dixgård själv åka ut på klubbturné för att spela Mando Diao-låtar i Tyskland, Österrike, Schweiz och förmodligen även Sverige.
Med omkring 200 konserter per år är Mando Diao ett av Sveriges hårdast turnerande band. Istället för att ta det semester under deras 2 veckors paus under jul och nyår så bestämde dem sig för att gå in i studion igen. Då hade det bara gått 3 månader sedan dem släppte deras Ode To Ochrasy. Dem insåg att det kanske var deras sista chans på väldigt länge att spela in en ny skiva eftersom dem skulle turnera hela våren och sommaren. Dem lade grunderna till Gustaf's låtar på 1 vecka och den andra veckan kom Björn hem från Malaysia då han fick ett samtal om att han skulle ta en taxi till studion för att dem var mitt i inspelningarna och sen spelade dem in hans låtar.
Slutresultatet är ett album som skiljer sig markant från deras andra skivor.
Med tanke på att de nya låtarna är svårare att framföra live tar bandet nu en paus från turnerandet. 
Så i start på november åker Björn Dixgård ut på klubbturné."

Detta låter skitspännande! Älskar verkligen deras nya skiva. Den är så annorlunda och jag gillar hela idén med att dem bara bestämde sig för att göra ett album helt plötsligt och att det hela gick så snabbt.
Som Björn Dixgård säger:
-"Det var som på 50-talet när artister gjorde skivor.
De bara kom in och gjorde sin skit, sedan lämnade de över det till producenten
."
Jag hoppas verkligen att han ger sig ut på en turné i Sverige. Tänk att få se honom själv framföra mando Diao's låtar..!

image738

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0