Oasis Nya Skiva!!!


Ovanligt att Noel star i centrum

Det har gor verkligen min dag komplett!!!!

LATARNA PA NASTA SKIVA:

Oasis kommande skiva kommer enligt Noel att innehålla elva spår och karaktäriseras av ett mer storslaget sound än de senaste albumen. Samme Noel har också hävdat att skivan kommer att vara 60-talsinfluerad.

I likhet med Don't Believe the Truth kommer hela bandet att bidra med material till skivan, det är dock troligt att Noel kommer att stå för merparten av låtarna på skivan.

Inspelningarna av skivan startade 4 juli 2007 och slutfördes under början av 2008, skivan kommer förmodligen att släppas i mitten av augusti 2008 (detta är dock mycket osäkra uppgifter) Den första singeln ska vara omkring fyra och en halv minut lång och vad vi erfar lär detta bli Boy with the Blues (även detta är dock osäkra uppgifter).

Noel om den nya skivan:
""We've been focusing on grooves more this time. I've been revisiting some of my more psychedelic trips as a younger man - because I remember them all, you see! and putting them to music."

Informationen nedan är sammanställt utifrån intervjuer, demos som är släppta i viss omfattning samt genom uppgifter i media.

TROLIGEN MED PA ALBUMET:

1. The Boy With the Blues (L. Gallagher)
En sedan länge beryktad låt som var tänkt att bli Oasis första helt fristående singel sedan Whatever (tanken var att singeln skulle släppas efter Don't Believe the Truth). Låten blev dock aldrig ordentligt inspelad. Anledningen till att den inte dök upp på skivan ska enligt Noel ha varit att de inte fick till någon ordentlig refräng under inspelningssessionerna och att låten behövde putsas på innan den skulle kunna vara med på en skiva.

The Boy With the Blues är skriven av Liam och sägs ha tydliga gospelinfluenser. Noel har beskrivit låten som en låt driven av piano och akustiska gitarrer. Enligt uppgifter från Daily Star, som får anses vara något tveksamma, ska låten vara det första spåret på skivan och tillika den första singeln.

Enligt uppgifter från Noel så ska låten avslutas med på ett hejarklacksliknande sätt där de sista textraderna ska vara:
Come all together
If we come all together
We'll come all together for you

2. I Want to Live in a Dream in my Record Machine (N. Gallagher)
Har beskrivits som en psykadelisk låt på över 10 minuter innehållandes bland annat tre gitarrsolon(!). Sjungs av Noel och låter som Led Zeppelin kombinerat med Beatles

3. Stop the Clocks (N. Gallagher)
Beskrivs som en hybrid av Gas Panic och Stop Crying Yer Heart Out med influenser av Setting Sun eller som Wonderwall blandad med The Hindu Times. Låten handlar om olycklig kärlek och att bli äldre. Texten i refrängen sägs gå ungefär så här: "Stop the clocks and turn the world around, Close the box or we will all be bound, In the backseat of your mind".

4. Lord don't Slow me Down (N. Gallagher)
Ledmotivet till Turnédokumentären med samma namn som låten är skriven av Noel. Lord don't slow me down släpptes som en fristående singel i samband med släppet av dokumentären och fick ett blandat mottagande av de svenska fansen på Oasisgeneration. Låten kan närmast liknas vid en smutsigare version av Force of Nature. Möjligen kommer en eventuell albumversion att innehålla en nyinspelning av låten.

MOJLIGA ALBUMSPAR:

1. Evil Eye (L. Gallagher)
Liam avslöjade denna låt i en intervju med Mojo under november 2007. Enligt Liam ska inte låten finnas med på den kommande skivan men på den därefter följande. Liam hävdar också att det är en av hans bästa låtar hittils. Om låten dyker upp på den kommande skivan så kommer den förmodligen att sjungas av Liam. En del av texten ska vara "Don't give me your evil eye, it's not very wise".

2. To Love (alt You'll be crashing when you burn) (?)
Dök upp för första gången på turné-DVD:n Lord don't slow down. En lågmäld låt som påminner om tidiga Oasis B-sidor såsom D'you Wanna be a Spaceman och Take Me Away. Texten till ett stycke ser ut ungefär så här:
[...] Love,
If there's a god,
You'll be crashing when you burn,
'cos if I doubt I'm not [...]
If you know,
Singin' out shala la la la

If there's a god,
[...]
Would go down my soul
If there's a god...

3. Guess I'm out of time(?)

Inte mycket är kännt om den här låten förutom att Liam sägs sjunga den.

4. I Stand Alone (N. Gallagher)
Beskrivs som en klassiker i samma stil som Live Forever.

5. Don't be Down (N. Gallagher?)
Låt inspirerad av Neil Young.

6.  The Magic can't be Right (N. Gallagher)
Har ett sound som liknar Rolling Stones.

7. Revolution Man (G. Archer)
Sägs vara skriven av Gem Archer.

8. Longer (N. Gallagher)
Sägs vara skriven av Noel.

9. Say It (N. Gallagher)
Sägs vara skriven av Noel.

10. Singin' in your Life (N. Gallagher)
Sägs vara skriven av Noel.

11. The Good Rebel (N. Gallagher)
Sägs vara skriven av Noel.

12. Revivial (N. Gallagher)
Skriven av Noel och består endast utavsjutton ord. Refrängen är enbart bestårenbart av uttrycket "Come on".

Noel: "...a bit like Louie Louie, buta bit more Sex Pistols"

13. Solve My Mystery (N. Gallagher)
Förekom som demotill Standing on The Shoulder of Giants,och även denna har Noel sagt sig viljaha med på sin soloskiva. Låten är avungefär samma stuk som The Masterplanäven om texten inte är lika fulländad.

14. Slow (N. Gallagher?)
En låt som det länge har tisslats ochtasslats om. Oasis förre producent OwenMorris beskrev den som "vacker". Det ärdock tveksamt om den kommer med på någonav Oasis skivor eftersom Noel har sagtatt det inte riktigt är en Oasislåt.

15. The Roller (G. Archer)
Skriven Gem. Kan eventuellt vara sammalåt som Hung in a Bad Place.


Noel: "T-rex doing Lennons instantKarma"

16. Sing (if the song's worth singin') (?)
Härstämmar från en låtlista som visades upp i de DVD-dokumentärer som släpptes med singlarna till The Hindu Times. Inget mer är kännt om låten.

17. Beetlejuice (instrumental) (?)
En instrumentell låt, titeln härstammar från den skiva som visades upp i de DVD-dokumentärer som släpptes med singlarna till The Hindu Times.

Kalla : Oasisgeneration

Det blev kanske lite mycket for er som inte ar Oasis - freaks, men jag alskar det!
Ser ut att bli en saftig skiva!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0